Ohliadnutie sa za futbalovou sezónou 2015/2016

Ohliadnutie sa za futbalovou sezónou 2015/2016

Nový ročník V. futbalovej ligy sa začína už budúci týždeň. Prehľad našich domácich zápasov nájdete tu. Ako hodnotí naše pôsobenie v minulom ročníku tréner nášho FK?

Naše mužstvo vstalo v jarnej časti z popola a zachránilo sa. Nebola to ľahká cesta, ale úspešná, z lavičky mužstvo viedol Slavomír Tokár. Po jeseni posledné miesto, na našom konte reálne iba štyri body (už aj s odrátaním).

Verili ste v záchranu?
“Ja som tomu veril, inak by som funkciu trénera nevzal. Keď som prišiel k mužstvu 15. marca, mal som už nejaké informácie o hráčoch a zápasoch, ktoré odohrali v jeseni. Bol som si viac-menej istý, že postavenie v tabuľke a dosiahnuté výsledky sa nezhodovali s kvalitou kádra.”

Čo bolo treba spraviť, v mužstve zmeniť, “naštartovať”, aby tomu začali veriť aj hráči?
“Mladším chlapcom som sa snažil hlavne zdvihnúť sebavedomie a starší mali za úlohu utvoriť partiu, lebo na trénovanie sme veľa času nemali. Veľa chlapcov pracuje a študuje mimo náš kraj a domov chodili väčšinou až v piatok, sobotu. Nastali aj nejaké zmeny v hráčskom kádri: odchody (J. Šedzmák a Tabaka do Vyšného Hrušova, Pavlík do Lackoviec) a príchody: (S. Karnaj z Kochanoviec, Kotuľak a Liček z Bardejova). Z dorastu sme vytiahli Burdu, T. Čabáka, Vasiľka a Sýkoru, a tak som dal všetkým najavo, že každý má šancu sa prepracovať do A-mužstva a následne aj do základu.”

fk_kamenica_2015-2016

Impulzom možno bola hneď jarná ouvertúra vonku i doma. Bod z Čierneho (0:0) a tri so silnou Soľou (3:1)
“Samozrejme. Do Čierneho sme šli s cieľom neprehrať, čo sa nám aj podarilo a pri troche šťastia sme mohli brať aj tri body. Myslím, že tento zápas chlapcom ukázal, že môžeme hrať s kýmkoľvek minimálne vyrovnanú partiu. Dôležitý zápas bol aj doma so Soľou, kde sme prehrávali po polčase 0:1 a v druhom polčase aj po vylúčení nášho hráča sme otočili stav stretnutia v náš prospech.”

Doma napokon v jari kamenická skvelá vizitka – bez zaváhania, 6 víťaztiev. Ktoré sa rodilo najťažšie?
“V domácom prostredí sme boli stále pod tlakom bodovať naplno, takže o to ťažšie sa nám hralo. Najťažšie sa rodilo víťazstvo so spomínanou Soľou, kde mužstvo ukázalo charakter a veľkú chuť získať tri body. Aj posledný zápas s Kochanovcami bol dramatický až do konca.”

Vonku prekvapenie jari – výhra v Ptičom 2:0
“Kto videl aj naše vonkajšie zápasy, tak preňho to prekvapenie nebolo. Najmä zápasy v Sedliskách a Hrušove mohli pre nás dopadnúť lepšie. V Ptičom sa nám podarilo všetko to, čo sa nám nedarilo inde vonku. A to rýchly prvý gól (2. minúta) a do polčasu nádherná druhá poistka z kopačky Beneca. Domácich sme v prvom polčase prakticky do ničoho nepustili a v druhom sme podnikali nebezpečné útoky do otvorenej obrany, keď súper chcel zvrátiť stav stretnutia. Škoda, že sme z množstva šancí nevyťažili ďalšie góly.”

Koho možno označiť za ťahúňa mužstva?
“Vyzdvihol by som mužstvo ako celok. Každý, kto nastúpil, ma nesklamal. Ak, tak predsa len jedno meno spomeniem: Patrik Liček – 22-ročný chlapec z Bardejova, ktorý väčšinou hrával na poste defenzívneho stredopoliara až stopéra. Silný v súbojoch na zemi či vo vzduchu, kondične perfektne pripravený, prehľad v rozohrávke, dokonca bol nebezpečný aj v zakončení. Dôkazom boli aj dva góly doma proti Sačurovu.”

Kedy začína príprava? Bude v kádri veľký pohyb?
“Keďže nový ročník začína už 7. augusta, príprava by mala začať najneskôr tri týždne pred ostrým štartom, dvakrát do týždňa tréning, plus zápas. Pohyb v kádri očakávame smerom von aj dnu. Koľko ich bude, to zatiaľ neviem.”

zdroj: Podvihorlatské noviny č. 27/2016, str. 10

Čítajte tiež:
Čo očakávame od sezóny 2015/2016?
Hodnotenie futbalovej sezóny 2014/2015

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa