Hodnotenie futbalovej sezóny 2014/2015

Hodnotenie futbalovej sezóny 2014/2015

Blížiaci sa koniec školského roka vždy predchádza koniec futbalovej sezóny. Tak ako aj v minulej sezóne hrali naši muži v V. lige Východoslovenského futbalového zväzu – Vihorlatsko-Duklianska. Mužstvo dorastu štartovalo v I. triede ObFZ Humenné, mužstvo žiakov štartovalo v okresnej súťaži ObFZ Humenné a mužstvo prípraviek štartovalo v súťaži mladších žiakov ObFZ.

Naše “Áčko” odohralo v tejto sezóne 26 zápasov, z ktorých 10 vyhralo, 4 remizovalo a 12 prehralo s konečným skóre 38:50. Celkovo sme obsadili 10 miesto, čo naplnilo predsezónne očakávania.

tabulka_14-15

Práve minulú sezónu takto sumariozval klubový ISSF manažér Marek Ihnat.

Žiaci:
V jarnej časti to bolo skôr o tom, či nás bude jedenásť na zápase. Starší hráči prestali akosi chodiť a tak sa v základe udomácnili aj naše nádeje z radov mladších žiakov Ferko a Maroš Goroľ. Veď ide hlavne o radosť z hry. Aj keď to niekedy nešlo a prehry niekedy boleli, vynahradili si to chlapci v poslednom zápase s hosťami z Ľubiše a nasúkali im šesť kúskov.

futbal_ziaci

Dorast:
Výkonmi sa oproti jeseni zlepšili a do jarnej časti išli s cieľom vyhrať súťaž. Niektorí okúsili aktívnejšie aj hru v mužstve dospelých a v druhej polovici jari už nastupovali za mužov previdelne, čo im prinášalo skúsenosti, no na druhej strane aj fyzickú vyťaženosť keď niektorí museli absolvovať jeden zápas v sobotu a jeden v nedeľu. Cieľ vyhrať sútaž sme síce nedosiahli vďaka dvom zápasom v Ptičom a Jasenove, kde nás potopil aktívny rozhodca, no môžeme sa pochváliť aspoň najväčším počtom nastrieľanych gólov z pomedzi všetkých mužstiev, čomu pomohol aj posledný rozlúčkový zápas niektorých hráčov s dorasteneckým mužstvom keď rozstrieľali Papín doma vysoko 14:0.

futbal_dorast_0

Muži:
Jarná časť súťaže bola poznamenaná hlavne zraneniami a odchodom niektorých hráčov za prácou do zahraničia. Postupne nás bolo stále menej a menej. Museli sme zapojiť v zápasoch viac dorastencov, kde sa chytili hlavne brankár Alex Burda, ktorý nastupoval ako brankárska jednotka hoci nemal vtedy ešte ani 18 rokov a dvaja šestnásťroční Patrik Vasilko a Tomáš Čabak. Teší nás, že sme na domácom ihrisku nenašli premožitela (v jarnej časti) a z vonku sme si plný počet bodov doniesli z Udavského. V konečnej tabuľke sme nakoniec predbehli aj skúsené mužstvo Kochanoviec, ktoré nám nedovolilo v poslednom kole vyhrať a rozlúčili sme sa s nimi so súťažným ročníkom remízou ako v jeseni v Kochanovciach 2:2.

 
Superpohárové finále
Vyvrcholením tohtoročnej futbalovej sezóny bolo finále XI. ročníka superpohára ObFZ Humenné – Memoriál Jozefa Škubu, ktoré sa hralo na našom ihrisku a skončilo sa až penaltovým rozstrelom. TJ Ptava Ptičie – Slovan Belá nad Cirochou 3:3 (2:2) na pokutové kopy 7:6.

 

Ing. Patrik Šepeľa

Text: admin a Marek Ihnat
Foto: Tomáš Vasilko a Marek Ihnat

Čítajte tiež:
Rekapitulácia 19. až 22. futbalového kola
Rekapitulácia 15. až 18. futbalového kola

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa