Čo očakávame od sezóny 2015/2016?

Čo očakávame od sezóny 2015/2016?

Pomaly ale isto sa nám rozbieha jesenná časť futbalovej sezóny 2015/2016. Vstup do sezóny nám vyšiel takmer dokonale. V prvom kole sme zdolali OFK Tatran Bystré 1:0 (rekapitulácia nižšie) a v druhom kole sme remizovali s TJ Šimonka Čierne nad Topľou 1:1. O aktuálnej situácii a očakávaniach do nadchádzajúcej sezóny nás informoval klubový ISSF manažér Marek Ihnat.

Počet mladších žiakov je uspokojivý a problém je skôr v tom, že dresov je menej ako hráčov, takže cieľom je podchytiť deti v tomto veku tak, aby im chuť venovať sa futbalu vydržala čo najdlhšie, keďže s pribúdajúcim vekom prídu aj iné záujmy… Tu musíme pochváliť výraznú podporu rodičov.

V kategórii starších žiakov vieme družstvo doplniť vekovo mladšími žiakmi, no chýba osoba, ktorá by sa im venovala. Zatiaľ nikto neprejavil záujem. V tejto dobe je už málo ľudí, ktorí by svoj voľný čas obetovali mladým a ich výchove. Nezostáva nám iné, len zmieriť sa s tým a čas ukáže či žiacke mužstvo bude pokračovať v súťaži, alebo sa bude musieť odhlásiť.

Čo sa týka mládeže tak situácia je hrozivá, avšak s problémami sa musíme vysporiadať. Obtiažne je adaptovať hráčov pri prechode zo žiackej kategórie do dorastu, kde viacero hráčov prestane s futbalom. Viacmenej je dorastencov tak akurát. Káder opustilo päť hráčov základnej zostavy a tak musíme mladých pripraviť na väčšie zaťaženie, aby sme dosahovali dobré výsledky, na ktoré sme v tejto kategórii zvyknutí. Z posíl spomeniem Filipa Čabaka, ktorý by mal pravidelne hrávať, keďže ukončil školské povinnosti a z Hrušova sme zlákali Martina Sykoru. Taktiež musíme mužstvo doplniť najmenej o dvoch hráčov.

futbal_dorast_0

Káder mužov sa oproti jarnej časti veľmi nezmenil. Pre zranenie nehral od polovice jarnej časti David Valkučák, zo zahraničia sa pred víkendom vrátil Rasťo Tabaka, ktorý chýbal v prvom kole. Pravidelne by mal nastupovať Dávid Šedzmak, ktorý bol v jari na vojenskom výcviku. Z posíl môžeme spomenúť Miroslava Beneca z Koškoviec a Sama Mikulu, ktorý tu bol na hosťovaní minulú jeseň. Na trénerskej stoličke vymenil Jozefa Valkučáka, ktorý dal krátko pred súťažou prednosť FK Humenné, Vlado Mikula. V jari trénoval starší humenský dorast. Sme ešte v jednaní s niektorými hráčmi, káder potrebujeme doplniť o jedného dvoch hráčov. Cielom je ako každú sezónu pohybovať sa v hornej polovici tabuľky, avšak táto skupina je kvalitatívne veľmi vyrovnaná.

Marek Ihnat

FK Kamenica nad Cirochou – OFK Tatran Bystré 1:0 (0:0)

Góly: 72. M. Benec. ŽK: D. Šedzmák, Mihalič – 2x. R: Stretavský D: 100. FK Kamenica nad Cirochou: A. Burda – Ondrej Čabák, R. Albičuk, D. Kislan, D. Mišľan, J. Šedzmák, T. Čabák, D. Šedzmák, J. Mihalič, M. Benec, L. Pecha (64. M. Čabák).

Naše mužstvo nastúpilo do úvodného stretnutia sezóny v oklieštenej zostave, keďže viacerí hráči ešte využili dovolenkové obdobie na oddych. Hra bola v úvode zápasu vyrovnaná, no kombinačne sa viac predstavili práve naši hráči. Rozohraným akciám však chýbalo zakončenie. V 14. minúte po hlavičke Mišľana z rohu vytesnil hosťujúci obranca loptu na tyč rukou, ale hlavný rozhodca si to nevšimol. Viacerým kombináciám Beneca a Mihaliča vpredu stále chýbala presnosť finálnej prihrávky, a tak sa našim v prvom polčase skórovať nepodarilo. Po prestávke sme mali viacero príležitostí, ale všetky strely boli mierené nepresne a bránu hostí takmer ani neohrozili. Albičuk z priameho kopu trafil najprv múr, po vysunutí smerovala jeho druhá strela na bránu, ale hosťujúci Galík ju vytlačil. V 70. minúte Mišľan vysunul prihrávku zo stredu ihriska na Beneca, ktorý po pravej strane unikol a vonkajším priehlavkom nasmeroval loptu na bránu. Tá sa tyče odrazila priamo za chrbát hosťujúceho gólmana. Mužstvo Bystrého síce chcelo zvrátiť stav zápasu, ale do vyložených šancí sa im dostať nepodarilo.

zdroj: Podvihorlatské noviny č. 33/2015

Čítajte tiež:
Hodnotenie futbalovej sezóny 2014/2015
Kamenica CUP 2015

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa