Vedeli ste že?

Vedeli ste že?

V Lackovciach majú celkom peknú voľnočasovú zónu? Teda okrem iného tam majú aj to. “Objavil” som ju úplnou náhodou, keď som si chcel prejsť trasu MTB maratónu (pretek horských bicyklov), ktorý sa aj napriek upršanému počasiu konal 14. mája na jazere v Lackovciach (jazero, MTB maratón, oddychová zóna… prečo to nemáme aj u nás?)

Ste zvedaví ako to tam vyzerá? Lackovce samozrejme netreba nejako špeciálne predstavovať. Malá koncová dedinka v našom susedstve s pekným kostolíkom a upraveným centrom obce. Možností ako sa tam dostať je veľa. Ja uprednostňujem jazdu bicyklom popod Velikú do Hažína a potom lávkou cez Cirochu (viď mapka). Trasa to je nenáročná, bezpečná, mimo áut a hlavne pekná 🙂

kamenica_lackovce_600px

Po prechode dedinou, zamierime popri dome smútku (nádeje) k cintorínu. Tu nás už lokalitou prevedie značenie a pekné smerovníky. Privíta nás tabuľa oznamujúca vstup do poľovného revíru poľovného združenia Rozkvet. Po niekoľkých metroch prichádzame k “Števovmu arborétu” (druh záhrady, v ktorej sa pestujú stromy a iné dreviny; zbierka drevín).

 
Pekne vykosený chodník ďalej pokračuje k altánku s lavičkami a peknou murovanou studničkou, kde si miestni obyvatelia s rodinami môžu poopekať a grilovať, proste užívať si pekný deň v prírode. Celé okolie je ľahko dostupné, pekne upravené, nechýba smetný kôš, stopy po odpadkoch som nenašiel.

 
Aj keď som bol rád, že som toto milé miesto videl, odchádzal som z neho smutný. Prečo niečo podobné nemáme v Kamenici? Tento “projekt” nemohol byť finančne ani časovo náročný. A predsa sa u nás nezmôžeme ani len na to. Zlú náladu mi zahnalo “nezmyselné” šliapanie do pedálov cez Iľovnícky hrebeň až do Sniny a nádherné výhľady po ceste (ukážem neskôr 🙂 ). Dobrou alternatívou na zlepšenie blbej nálady by však bolo aj studené čapované pivko na jazere v Lackovciach 😉

 

Ing. Patrik Šepeľa

Čítajte tiež:
Bicyklom na Jasenovský hrad
Športovo-rekreačný areál Barnova rika

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa