Miko fit-box v prvom polroku 2016

Miko fit-box v prvom polroku 2016

Už druhý rok v našej obci úspešne pôsobí Športový klub Miko FIT-BOX. Potom ako v klube minulý rok získali titul majstra Slovenska, nespia na vavrínoch, ale tvrdo makajú ďalej. Pozrite sa, čo všetko už stihli tohto roku. Chcete sa aj Vy pridať k tomuto úspešnému klubu? Nie je to vôbec ťažké. Stačí prísť na jeden z tréningov boxu alebo navštíviť priestory ŠK Miko FIT-BOX na Partizánskej ulici.

06. februára – I. turnaj II. slovenskej ligy, Dubnica nad Váhom

Šiesteho februára začala II. slovenská liga v boxe svojím prvým turnajom v Dubnici nad Váhom. Medzi 29 dvojicami z celého Slovenska a susednej Moravy mal svoje zastúpenie aj náš Miko fit-box, ktorý reprezentoval boxer Lukáš Jalč v mužskej hmotnostnej kategórii do 91 kg.

„Vo vyrovnanom a bojovnom zápase Lukáš porazil svojho súpera z Nitry, a to bodovým rozdielom 2:1. Veľmi dobre si počínal hlavne v 3. kole boja, kedy súpera dostal dvakrát do počítania“, zhodnotil výkon svojho zverenca z ringu tréner Marián Miko.

zdroj: Slovenský východ 08/2016 str. 10; foto: facebook

19. – 20. marca – II. turnaj II. slovenskej ligy, Spišská Nová Ves

Druhým turnajovým kolom pokračovala I. slovenská liga v boxe v termíne 19. a 20. marca v srdci Spiša. Do ringu sa preboxovalo 85 športovcov zo 17 slovenských klubov. Tentokrát nás reprezentovali štyria členovia pod drobnohľadom trénera Mariána Mika. No a domov sa nevracali naľahko.

„V mužskej váhovej kategórii do 91 kg ukončil svoj zápas Lukáš Jalč víťazstvom a to v druhom kole technickým KO. Miroslav Tomko rovnako u mužov, ale s váhou do 75 kg podľahol súperovi z Levíc vo veľmi vyrovnanom boji. Nikola Cenknerová predviedla výborný bojový zápas v kategórii staršieho dorastu do 57 kg a v druhom kole porazila svoju súperku zo Ždane technickým KO. Taktiež v kategórii staršieho dorastu do 81 kg sme mali v ringu Samuela Hrivňáka. Zápas sa mu nepodarilo obrátiť vo svoj prospech, a tak prehral na body. O deň neskôr si vo svojom ďalšom zápase pripísal ľahké víťazstvo, nakoľko sa jeho súper zo Ždane vzdal a nenastúpil“, zhodnotil výkony svojich zverencov Marián Miko a zároveň aj týmto spôsobom ocenil ich odhodlanie, snahu a tvrdú prácu, ktorá opäť priniesla skvelé výsledky.

miroslav_tomko_samuel_hrivnak_nikola_cenknerova_miko_mario_lukas_jalc_fit-box_600px

zdroj: Slovenský východ 13/2016 str. 10; foto: facebook

09. apríla – III. turnaj II. slovenskej ligy, Michalovce

Z poverenia Slovenskej boxerskej federácie (SBF) usporiadal klub BC Zemplín Workout Michalovce tretí turnaj II. Slovenskej ligy boxu 2016. Do tohto mesta sa tak box vrátil po 37 rokoch, presnejšie 09. apríla v telocvični Gymnázia Pavla Horova.

Na podujatí bol prítomný aj 87-ročný Ján Zachara – štvornásobný majster ČSSR (1951, 1954 – 56), víťaz XV. Letných olympijských hier v Helsinkách (1952) vo váhe do 57 kg, štvrťfinalista XVI. Letných olympijských hier v Melbourne (1956), dvojnásobný majster Slovenska 1947 a 1948), zaslúžilý majster športu (1958) a zaslúžilý tréner (1972). Po slávnostnom otvorení turnaja nasledovali samotné zápasy ligy s medzinárodnou účasťou klubov z Ukrajiny a Poľska.

Turnaja sa zúčastnili aj členovia Športového klubu Miko fit-box. Odhodlanie a snaha víťaziť v boxerskom ringu našim rozhodne nechýba. V ťažkej konkurencii náš klub zaznamenal opäť niekoľko víťazstiev. Tomáš Zajac zvíťazil na body nad súperom z poľského klubu v kategórii mužov do 81 kg. Tomášov brat Martin vo svojom zápase v rovnakej kategórii porazil boxera z Prešova a to v 2. kole TKO. Výborne si počínal i Samuel Hrivňák v kategórii staršieho dorastu vo váhe do 91 kg, ktorý už v prvom kole porazil svojho stropkovského súpera TKO. Ján Pčola reprezentoval klub v kategórii mužov do 75 kg a svoj zápas ukončil výhrou, konkrétne diskvalifikáciou súpera z Popradu. Radoslav Nedzbala boxoval v kategórii mužov nad 91 kg, no šťastie sa tentokrát usmialo na jeho súpera z Popradu.

Naši s olympionikom – tréner Marián Miko, Tomáš Zajac, Radoslav Nedzbala, Martin Zajac, olympijský víťaz z Helsínk Ján Zachara, Ján Pčola a Samuel Hrivňák.

zdroj: Slovenský východ 16/2016 str. 10; foto: facebook

21. mája – V. turnaj II. slovenskej ligy, Vranov nad Topľou

Tentokrát naši zverenci ďaleko cestovať nemuseli. Druhá slovenská liga v boxe pokračovala svojím piatym turnajom 21. mája vo Vranove nad Topľou. Štvorica zo Športového klubu Miko fit-box nezaostávala v ringu ani tentokrát bez povšimnutia súperov.

„Nikola Cenknerová si vyboxovala v exhibičnom zápase výhru, a to v treťom kole TKO nad súperkou zo Ždane. David Zajac nad súperom zo Stropkova v staršom doraste s váhou do 81 kg suverénne zvíťazil už v prvom kole, rovnako výhrou TKO. Jeho brat Martin v kategórii mužov do 75 kg podľahol vo veľmi vyrovnanom zápase tesne na body boxerovi z Popradu. V rovnakej, ale vyššej váhovej kategórii do 91 kg si veľmi dobre počínal Radoslav Nedzbala, ktorý porazil svojho súpera z Prešova v druhom kole TKO“, zrekapituloval tréner Marián Miko.

marian_miko_martin_zajac_rado_nedzbala_david_zajac_fit-box_vranov_600px

zdroj: Slovenský východ 23/2016 str. 10; foto: facebook

Čítajte tiež:
Tréningy boxu
Rok pôsobenia Miko fit-box klubu

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa