Normálne fungujúca samospráva?

Normálne fungujúca samospráva?

Vážený pán starosta, v normálne fungujúcej samospráve je uplatňovanie priamej demokracie tým najvhodnejším prejavom účasti občanov na riadení každej obce. Aj ja som bol vedený touto skutočnosťou. Keďže pri mojej účasti na zasadnutí obecného zastupiteľstva v marci nebolo možné položiť otázky ohľadom plytvania verejnými prostriedkami, reagoval som teda príspevkom, od ktorého som očakával vecnú argumentáciu z pozície starostu obce.

Na miesto argumentov si poukázal na moje dosiahnuté resp. nedosiahnuté úspechy, čo však z tvojej pozície je bezpredmetné, nakoľko ako zvolený zástupca obce si povinný predkladať a dokladovať čerpanie prostriedkov a plánovanie aktivít. Takéto informácie sú často nekonkrétne a nejasné z tvojej strany. Preto ťa vyzývam k dodržiavaniu zákonov a predpisov s nakladaním verejných prostriedkov a dodržiavaniu práv občanov tejto obce.

Pevne verím, že oslavy obce ste riadne analyzovali a schválili na riadnom zastupiteľstve. Pompéznosť osláv by mala zohľadňovať finančné možnosti našej obce, čo si osobne myslím, že Tebou naplánované oslavy vysoko prevyšujú možnosti obce, ale to nechám na úsudok zdravo uvažujúcich občanov. Bolo by oveľa účelnejšie finančné prostriedky používať na dotiahnutie rozpracovaných a nedokončených projektov ako napríkla “dom sociálnych služieb”, multifunkčné ihrisko, bezpečnostné dopravné opatrenia a ďalšie možné aktivity.

Prezentovať svoje úspechy prostredníctvom štandardných projektov (ako napr. zateplenie obecného úradu, kúrenie na ZŠ a pod.), ktoré okolité obce majú zvládnuté na omnoho vyššej úrovni, je pre tvoju pozíciu nedostatočné a mal by si prijať opatrenia aby sa táto skutočnosť okamžite zmenila.

Vidím, že je zbytočné komunikovať s tvojou osobou na takejto úrovni, preto pristúpime spolu s ostanými občanmi k vyvolaniu potrebných aktivít, ktoré povedú k žiadaným zmenám v obci.

Akou známkou hodnotíte prácu nášho starostu?

Výsledky ankety

Doc. Ing. Matej Polák, PhD

Čítajte tiež:
Demokracia po Kamenicky
Za (ne)činnosť zvýšenie platu, alebo keď je obecný úrad súkromná s.r.o. starostu obce

Pokračujte v čítaní staršieho článku X »»
  • Komentáre
20
  1. 30. 4. 2017 at 7:40Jan Harvanik  Odpoveď

    Uz viac krat som poukazoval na necinnost predstavitelov obce avsak zbytocne. Pani poslanci uz sa konecne zamyslite nad tym aka je Vasa uloha a zodpovednost pri plneni uloh v ramci obce. Nezabudajte tiez na trestno pravnu zodpovednost.

  2. 15. 5. 2017 at 14:48Ing. Marián Vojtko  Odpoveď

    Financovanie opravy kúrenia a výmenu kotla v zimnom období 2017 na ZŠ v celkovej čiastke cca 63 000,-€ zabezpečila MO SNS ako koaličná strana.

Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa