Prenájom pozemkov družstvu Agroluk

Prenájom pozemkov družstvu Agroluk

1. Ak ste sa dostali k tomuto článku zazdieľajte ho na sociálnych sieťach, ukážte ho rodičom a svojim starým rodičom.
2. Týmto príspevkom nechcem dehonestovať prácu poctivých ľudí pracujúcich na “našom” družstve, neviem čo obnáša podnikanie v poľnohospodárstve, nemám informácie o reálnych nákladoch a výnosoch z pôdy.
3. Nikomu kto sa rozhodne pripojiť k tejto výzve nemôžem garantovať vôbec nič. Ak sa niekto pridá, robí tak na vlastnú zodpovednosť.

Snáď nikomu netreba pripomínať udalosti, ktoré rezonujú slovenskou spoločnosťou. Vraždu dvoch mladých ľudí, investigatívneho reportéra píšuceho o prepojení talianskej mafie na agrodotácie a jeho snúbenice.

Väčšina z Vás dostala minulý mesiac návrh nájomnej zmluvy, kde Vám ako majiteľovi pôdy v katastri našej obce a prenajímateľovi bola ponúknuta suma cca 27,32 € (suma sa može líšiť v závislosti od bonity a kultúry pôdy ako aj individuálnych podmienok) ako ročný nájom za hektár pôdy (1 hektár = 100 árov = 10 000 metrov štvorcových).

Nebudem hodnotiť výšku agrodotácie viac, ako 7,5 milióna eur, ktorou bola firma Agroluk od roku 2004 podporená a nebudem sa ani vyjadrovať k osobe Diega Rodu, ktorý podľa obchodného registra ešte tento rok figuroval ako konateľ “nášho” družstva.

Ja s nájomnou zmluvou nesúhlasím. Okrem iných výhrad, ktoré mám, suma 27 eur/hektár je podľa mojho názoru príliš malá. Ak ani Vy nesúhlasite s podmienkami nájomnej zmluvy, kontaktujte ma na 0907 475 899 alebo na patrik@sepela.sk. Už teraz je nás viac, ktorí nesúhlasíme a spoločne si chceme vyjednať buď lepšie podmienky nájmu, alebo lepšieho nájomcu… Pridajte sa k nám! Čím viac nás bude, tým bude naša vyjednávacia pozícia silnejšia.

Opakujem však, nič nesľubujem. Za pokus to však stojí.

Ing. Patrik Šepeľa

Čítajte tiež:
Predali sme ČOV
Faktúry obecného úradu

Pokračujte v čítaní staršieho článku X »»
  • Komentáre
10
  1. 24. 5. 2018 at 8:43Sepko  Odpoveď

    Súhlasím s návrhom o nespokojnosti s predloženou zmluvou, ale bolo by potrebné aj vysvetliť, aký ďalší postup bude nasledovať resp. čo nám majiteľom pôdy nepodpísanie takto navrhnutej zmluvy prinesie. Aké ďalšie postupy alebo možnosti plynú pre majiteľov pôdy. Nepodpísanie je najjednoduchší spôsob aký môže majiteľ pôdy urobiť.
    Ďakujem za porozumenie.

Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa