“Nebezpečná” Kameničanka Nikola Cenknerová

“Nebezpečná” Kameničanka Nikola Cenknerová

Celému okoliu našej obce (a nielen okoliu) je dobre známe, že v Kamenici máme Miko Fit-box klub, ktorý úspešne vedie mladých ľudí k športu. Pud sebazáchovy vraví, že k boxerom treba pristupovať s rešpektom 🙂 Avšak nie všetci mladíci vedia, že ak sa nebudú správať ako gentlemani “do laty” ich ľahko môže dať kamenická boxerka Nikola Cenknerová.

Kedy si začala s boxom a čo ťa k nemu priviedlo?
K boxu som sa dostala úplne náhodne, dlhú dobu som cvičila v Snine, keď som sa dozvedela že v Kamenici máme posilňovňu hneď od prvého mesiaca jej vzniku som začala cvičiť tu. Chcela som schudnúť a potrebovala som náročnejší tréning, viac pohybu, tak som prišla na prvý, druhý tréning a zrazu po polroku som šla na prvý zápas.

Box môže byť dosť nebezpečný. Mala si už nejaké nepekné zranenia?
Párkrát rozbitý nos, poškriabané ruky od suchého zipsu na rukaviciach. Ale určite nič čo by ma odradilo sa do ringu postaviť zas.

Ženy dbajú na svoj zovňajšok viac ako muži – neobávaš sa napríklad zlomeného nosa?
Nie, vôbec by mi to nevadilo. Len by ma to viac naštartovalo na tú súperku a druhýkrát sa jej postaviť lepšie a vrátiť jej to.

 
Ako sa k tvojej voľbe venovať sa boxu stavia rodina, priatelia?
Ľudia s ktorými sa dennodenne stretávam to už berú úplne normálne. Na začiatku boli určite narážky ako “žena a biť sa?!”, ale teraz je to už úplne normálne a vypytujú sa stále, ako som dopadla na zápase, alebo kedy bude ďalší. Horšie je to zas, keď to spomeniem medzi ľuďmi, s ktorými sa nepoznám, ale to nevadí. Nikdy som neriešila kto si čo o mne myslí a robila stále to co sa páči a chcem ja.

Inšpirovala sa od teba už aj nejaká kamarátka?
Pevne verím že áno. Veľmi veľa dievčat mi píše a posiela svoje premeny na mojej facebookovej stránke. A ja sa im snažím čo najlepšie v danom smere poradiť. Veľmi ma teší keď sa im môžem venovať, či na internete alebo v posilňovni a určite rada spoznám aj nové tváre.

Chceš teda naznačiť, že sa boxu a telesnej príprave začínaš venovať ako trénerka?
Áno, začala som sa venovať trénerstvu. Zatiaľ len amatérsky zo skúseností, ktoré pomohli a zabrali na mne a ľuďoch, s ktorými sa stretávam v posilňovni. Budúci rok pokračujem v štúdiu na Fakulte športu v Prešove, v odbore telesná výchova, pedagogika a trénerstvo, tak verím, že moje rady už nebudú založené len na amatérskych skúsenostiach.

Máš napozerané všetky časti Rockyho?
Úplne všetky a to nie len Rockyho ale úplne všetky filmy s boxom. Ale tak všeobecne o každom šport, pretože je to rovnaká motivácia.

Kam až to chceš s boxom dotiahnuť?
Mať cieľ je určite základ vo všetkom. Človek bez cieľa je rýchlo ovplyvniteľný. Určite s tým neplánujem skoro skončiť, pretože ma to baví. Budem na sebe tvrdo makať a vylepšovať sa, aby to neskončilo len pri amatéroch.

Nikole prajeme veľa chuti a síl do ďalších tréningov. Jej “boj” a napredovanie môžte sledovať cez jej facebookový profil 🙂

Čítajte tiež:
Turnaj boxu v Michalovciach
Medzinárodný turnaj boxu v Boguchwale

Pokračujte v čítaní staršieho článku X »»
  • Komentáre
20
  1. 20. 4. 2017 at 0:02marcusmm  Odpoveď

    všetko je pekné ale máme v kamenici ovela uspesnejsich sportovcov ktory maju stovky vyhratych zapasov a majstrovskych titulov a neako sa na nich pozabudlo, v zahranici by mali vlastnu tv šou. inak držim palce v boxe.

  2. 20. 4. 2017 at 15:36Patrik Šepeľa  Odpoveď

    Ahoj Mišo. Asi viem koho máš na mysli. Pred časom som sa na to Jana pýtal, ale nemal záujem o "medializáciu". Skús mu "dohovoriť" a ja ho skúsim znovu osloviť ;-)

Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa