Za rybníkmi do Ptičieho

Za rybníkmi do Ptičieho

Širokej verejnosti u nás je známa snaha kamenických rybárov o vybudovanie oficiálneho rybníka, ktorý by im slúžil pre potreby rybolovu a ostatným Kameničanom na individuálnu rekreáciu. Aj keď obecné zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 17. 06. 2015 poverilo starostu získaním pozemku na tento účel, výstavba rybníka a s ním spojenej oddychovej zóny je v nedohľadne. Ako ste si na týchto stránkach mohli prečítať, jeden rybník už v obci máme. Ten však svojím vzhľadom a charakterom nepripomína oddychovú zónu pre občanov, ale je skôr spestrením poľovného revíru. To ako môže vyzerať úspešná spolupráca obce, urbariátu, poľovníkov, rybárov a občanov je možné vidieť v susednej dedinke Ptičie.

Do Ptičieho sa môžme dostať po jedinej oficiálnej cyklotrase, ktorá vedie našou obcou. Popísané je to tu. Sústava troch väčších a dvoch maličkých rybníkov sa nachádza nad dedinou pod lesom na úpätí Vihorlatských vrchov. Dostaneme sa k nej jednoducho po poľnej ceste, ktorá vedie popri miestnom poľnohospodárskom družstve.


 
Po krátkom ale intenzívnom výšľape nás privíta najväčšie a najvyššie položené jazierko plné okrasných rýb a lekien. Okolie najvyššieho rybníka je najmenej “skultúrnené” no aj tak ľuďom ponúka provizórny altánok a lavičky.

rybniky_pticie_07_600px


 
“Vybavením” a okolím je na tom podstatne lepšie spodný rybník, nad ktorým je v tesnej blízskosti ďalší, cca rovnako veľký. Tu návštevníka privíta vskusne upravené okolie, pokosená tráva, socha medveďa, hojdačky, lavičky, altánok s grilom a kríž.

rybniky_pticie_14_600px


 
Video z oficiálneho otvorenia oddychovej zóny obce
 

Takže po Lackovciach má aj ďalšia obec v susedstve niečo čo nám doma chýba. Dočkáme sa raz v Kamenici niečoho podobného, alebo si my Kameničania nepotrebujeme oddýchnuť?

 

Ing. Patrik Šepeľa

Čítajte tiež:
Vedeli ste že?
Športovo-rekreačný areál Barnova rika

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa