Zaistených 1 550 dávok drogy

Zaistených 1 550 dávok drogy

Tlačová správa policajného zboru SR.

Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a to v súvislosti s akciou, na ktorej sa podieľali kriminalisti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom a kriminalisti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v súčinnosti s vojenským spravodajstvom.

V rámci operatívno-pátracej činnosti bolo zistené, že vtedy neznámy páchateľ z obce Kamenica nad Cirochou, si najmenej od mesiaca október 2015 až doposiaľ zadovažuje zo zatiaľ nezisteného zdroja psychotropné látky a to hlavne amfetamín a metamfetamín. Tieto látky ďalej v rôznych množstvách u seba, v mieste bydliska ako aj na iných miestach prechováva, pripravuje na distribúciu a taktiež v rôznych množstvách a za rôzne sumy predáva iným odberateľom. Na základe ďalších zistení boli v nedeľu (13.12.2015) v ranných hodinách v zmysle zákona zadržaní štyria muži. Išlo o 21 ročného Dávida, 22 ročného Tomáša, 21 ročného Erika (pochádzajú z obce Kamenica nad Cirochou) a o 20 ročného Miroslava (ten pochádza z obce Koškovce).

V prípade Dávida, Tomáša a Miroslava ide o profesionálnych vojakov Armády SR. Zadržaní muži boli podozriví zo spáchania drogovej trestnej činnosti. Zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia, najmladší z nich bol neskôr zo zadržania prepustený. Na základe dôkazov bolo Dávidovi, Tomášovi a Erikovi vyšetrovateľom vznesené obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, spáchaného formou spolupáchateľstva … zákon stanovuje pri tomto čine trestnú hranicu odňatia slobody na tri až desať rokov. Z doterajšieho vyšetrovania bolo preukázané, že obvinení si mali najmenej od mesiaca september 2015 zabezpečovať drogy a to pervitín, ktorý potom následne spoločne ako aj samostatne mali predávať ďalším osobám. Za účelom takejto kúpy sa v nedeľu (13.12.2015) stretli v Košiciach, kde Dávid zakúpil od vtedy nestotožnenej osoby dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky. Počas spiatočnej cesty domov na osobnom motorovom vozidla zn. VW GOLF, boli na štátnej ceste I/74 medzi obcou Brekov a mestom Humenné zastavení príslušníkmi polície. V predmetnom vozidle bola vykonaná prehliadka, počas ktorej boli nájdené uvedené dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom morfologicky zhodného bieleho kryštalického materiálu o celkovej hmotnosti takmer 32 gramov. Podľa výsledku predbežného znaleckého skúmania by bolo možné zo zaistenej látky pripraviť od 390 do 1550 bežných jednorazových dávok drogy (predajom mohli získať sumu až 3.200,- eur).

Včera (15.12.2015) humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie aj 22 ročnému Pavlovi z obce Šintava, pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Bolo preukázané, že práve Pavol predal Dávidovi, Tomášovi a Erikovi dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky. Pavol (ide o príslušníka čestnej stráže) bol zadržaný a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Na základe príkazu na prijatie do väzby boli včera (15.12.2015) vzatí do väzby obvinení Dávid, Erik a Tomáš z Kamenice nad Cirochou.

 

npor. Ing. Jana Migaľová
hovorca KR PZ v Prešove

Čítajte tiež:
Vihorlat (1076 mnm)
Pozor, na facebooku nás špehujú

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa