Naši hasiči zasahovali

Naši hasiči zasahovali

Naša obed už dlho nezažila toľko “vzruchu” ako v posledné dni. Vypaľovanie trávy a nepriaznivé počasie sa postarali o to, že v Kamenici nad Cirochou museli zasahovať hasiči (nielen) nášho dobrovoľného hasičského zboru.

Vypaľovanie trávy
(opis udalosti podľa DHZ)

V piatok 27. 03. 2015 v čase okolo 14:15 bol členom nášho dobrovoľného hasičského zboru spozorovaný podozrivý silnejúci dym medzi kopcami pri starom sade (pri bačovni), preto bola zvolaná jednotka miestneho DHZO o počte 4 členov (ktorú neskôr doplnil ešte jeden člen) a vydala sa na prieskum miesta udalosti. Po príjazde sa ukázalo, že ide o nekontrolované vypaľovanie suchej trávy a krovín neznámou osobou, ktoré síce už z väčšej časti medzitým doháralo, no na jednej strane oheň ešte pokračoval a aj vplyvom vetra sa už nebezpečne približoval k lesnému porastu. Požiar bol uhasený použitím jedného “C” prúdu a lafety.

 
Ďalšie mimoriadne situácie nastali v utorok 30. 03. 2015. Dve strhnuté strechy a potom ešte požiar na povale rodinného domu.

Veterná smršť
(opis udalostí podľa DHZ)

Zdá sa že v Kamenici nad Cirochou sa v poslednej dobe akosi častejšie vyskytujú mimoriadne situácie. Deň 30. 03. 2015 bol pre nás, ako sa na záver dňa ukázalo, poriadne uponáhľaný. Najprv sme pomáhali k jednej rodine po tom, čo im poobedňajšia veterná smršť, ktorá sa prehnala obcou, strhla strechu na rodinnom dome. Okrem toho došlo aj k strhnutiu strechy na drevenej prístavbe na inom rodinnom dome, o ktorú sa už medzitým postarali profesionáli z Humenného. Ako “čerešnička na torte” bola večerná pohotovosť, kedy v čase okolo 21:30 bol zistený požiar na povale iného z rodinných domov avšak o tento požiar sa nakoniec postarali rovnako profesionálni hasiči z Humenného.

 
zdroj foto a text: facebook DHZ Kamenica nad Cirochou

Čítajte tiež:
Úspechy nášho DHZ
Súťaž DHZ o pohár starostu obce

Pokračujte v čítaní novšieho alebo staršieho článku«« X »»
  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa