Lekári chorému Radovi (26) nevedia pomôcť

Lekári chorému Radovi (26) nevedia pomôcť

Mladý Humenčan je odhodlaný bojovať, podporme ho!

Má ojedinelú chorobu, ako jediný na Slovensku. Liek neexistuje, ani v zahraničí. Napriek tomu je mladý Humenčan Rado (26) odhodlaný bojovať. Pomôžme mu v tom!

Radovi diagnostikovali vzácnu a zriedkavú chorobu, pri ktorej sa z tela vytráca kolagén. Praská koža, odchádza svalstvo, štiepia sa zuby, kosti, kĺby, odchádzajú orgány… Lekári mu podľa jeho slov pomôcť nevedia a ako vravia, len čakať na nebíčko, tam bolesti nebudú a nebude sa trápiť… Napriek tomu všetkému je mladý Humenčan odhodlaný bojovať! Nechce sa uzatvárať, chce chodiť medzi ľudí.

Okrem veľkých bolestí sa však potáca aj s ďalším obrovským množstvom problémov. „Denná liečba stojí rodičov obrovské množstvo peňazí (vitamíny a krémy), pritom poisťovňa hradí len morfium od bolesti. Odmietli mi dať vozík, keďže mám Quadruparézu (ochrnutie 4 končatín) – cena vozíka je 2300 eur, s vankúšom o ďalších 500 eur viac“ vymenováva Rado. Krémy a tablety, ktoré sa u nás nedajú kúpiť, musia objednávať zo zahraničia. Nehovoriac o tom, ako by v tejto chvíli pomohli bezbariérové prístupy v byte či bezbariérová kúpeľňa…

Na portáli ĽudiaĽuďom.sk sa preto objavila výzva, ktorej cieľom je vyzbierať na pomoc Radovi 5 000 eur. Pomôcť môže naozaj každé euro. Ak chcete aj vy svojou trochou (ľubovoľnou sumou) prispieť mladému Humenčanovi na jeho ťažký boj, môžete tak urobiť TU!

zdroj: humenne.dnes24.sk

  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa