Rekapitulácia 5. až 8. futbalového kola

Rekapitulácia 5. až 8. futbalového kola

Prinášame Vám krátku rekapituláciu z pôsobenia nášho futbalového klubu v ďalších štyroch kolách V. futbalovej ligy (Vihorlatsko – Dukelská).

V. kolo: OFK Agrifop Stakčín – FK Kamenica nad Cirochou 2:1 (0:1)
G: 86. E. Hanc, 90. M. Jelinek – 40. J.Babin. R: Žulevič. ŽK: 8. O. Čabák. D:150.

Okresné derby zápasy sú vždy istou lotériou. Nebolo tomu ináč ani v nedeľu v Stakčíne. Najprv v 15. min. pohrozil Kirňák, ale z dobrej pozície trafil iba do žrde. Nadlho sa potom hralo medzi 16-kami a bez výraznejších príležitostí. Prišla však 40. min, keď po chybe v domácej obrane skóroval J. Babin. Bolo to zaslúžené vedenie Kamenice, ktorá bola v I. polčase lepším mužstvom na ihrisku. Po obrátke však zobrali opraty stretnutia do svojich rúk domáci, ale pred Dobdu sa dostávali iba málo. Naopak Dudič musel hasiť dokonca dvakrát, pomáhala mu vychýlená muška súperových útočníkov. Keď už nikto neveril, že sa na ihrisku ešte niečo udeje, prišiel v 85. min. faul v 16-ke na Telváka a E. Hanc z penalty stav zrovnal. Napokon zahrmelo ešte raz. Šelepcov center na samom konci stretnutia usmernil do bránky Jelínek.

zdroj: Podvihorlatské noviny č. 37/2014

 
VI. kolo: FK Kamenica nad Cirochou – FK Humenné 2:4 (1:2)
G: 30. J. Varchola, 88. J. Mihalič – 8. P. Stach, 34. a 68. R. Mižík, 60. T. Mitnik R: Palinský. ŽK: 55. O. Čabák, 89. J. Mihalič. D: 100.

Kým Kameničanom v ostatných zápasoch forma odchádzala, FK sa pomaly, ale isto udomácňuje v súťaži a potvrdzuje aj svoje ambície. Pred slušnou diváckou návštevou bol začiatok stretnutia opatrný, ale rýchlonohý Shevchenko neustále dobiedzal do Dobdu. Už v 8. min. sa Stachovi vydarila strela k žrdi a Humenčania viedli. Domáci v snahe vyrovnať spresnili hru, ale ich akciám chýbalo zakončenie. Gól na 1:1 dal až v 30. min Varchola po excelentnej strele z trestného kopu. Radosť Kamenice netrvala dlho, keď o 4 minúty po individuálnej akcii Mižík posunul opäť FK do vedenia. Na prelome polčasov sa hralo viac medzi 16-kami, postupne sa však pri ubúdaní síl domácich presadzovali hostia. Potvrdením ich aktivity boli dva góly, dve výborné šance Shevchenka, jedna Mižíka. V závere Mihalič iba prikrášlil nepriaznivý výsledok pre Kamenicu.

zdroj: Podvihorlatské noviny č. 38/2014

 
VII. kolo: MsFK Hanušovce nad Topľou – FK Kamenica nad Cirochou 3:0 (2:0)
G: 7. M. Horvát, 10. P. Verčimák, 90. J. Lacko. ŽK: 39. P. Kovaľ, 54. M. Mathé, 61. J. Lacko – 9. D. Kislan, 63. S. Godžak, 79. S. Mikula, 81. J. Varchola. R: Mati. D: 200

Kameničania pôsobili na pôde lídra súťaže ustráchane, viac sa snažili v obrannej činnosti, než v útočení. Domáci začali s náporom a už v 7. min. po hlavičke Horváta viedli. Keď o tri minúty neskôr prišiel faul v 16-ke, Verčimák z penalty zvýšil na 2:0. Až po štvrťhodine sa hra vyrovnala, Kamenica si vytvárala aj šance, ale v 30. min. najlepšiu po Skarbovom centri a strele Tabaku zmaril domáci brankár. Aj po zmene strán boli lepší domáci a „nový“ brankár Burda sa mal čo obracať, aby sa skóre nezvýšilo. Vyznamenal sa najmä v 89. min., keď kryl strelu z bezprostrednej vzdialenosti. V nadstavenom čase ho však Lacko z 10 metrov prestrelil.

zdroj: Podvihorlatské noviny č. 39/2014

VIII. kolo: FK Kamenica nad Cirochou – FK Sedliská 2:1 (0:1)
G: 52. J. Varchola, 77. R. Tabaka – 14. M. Vasiľov. R: Kmec. ŽK: 89. J. Varchola – 58. J. Svetlík. D: 100.

Domáci hrali od úvodu s vervou a vypracovali si celý rad šancí, takže sa ani nechce veriť, že po I. polčase, v ktorom sa hralo na jednu bránu, prehrávali. Už v tretej minúte Skarabovu strelu brankár Sedlísk kryl, ďalšie príležitosti zostali nevyužité. V 14. minúte prišla chyba Burdu, ktorý pri výkope lopty nastrelil súperovho hráča a Vasiľov pohodlne skóroval. Potom nastalo dobíjanie bránky hostí. Skarba v 31. minúte prestrelil, Tabakovu strelu kryl brankár. Ani výmena strán na “veci” nič nezmenila. Kamenica tvrdošijne útočila, Sedliská sústredene bránili. V 52. minúte Varchola z priameho kopu pekne “zavesil”. Mihalič mohol dať vedúci gól, ale nedal. V 76. minúte však s prehľadom zacentroval na Tabaku a tomu sa to podarilo. Vydreté, ale zaslúžené víťazstvo.

zdroj Podvihorlatské noviny č. 40/2014

 
Informácie o najbližších zápasoch nájdete v záložke kalendár na lepších stránkach obce alebo na našom facebooku.

Ing. Patrik Šepeľa

  • Komentáre
Napíš komentár


2014 - 2018 © Ing. Patrik Šepeľa